EPG berekening (NEN7120)

EPG berekening NEN7120De EPG berekening is (samen met de bouwbesluittoetsing) onze specialiteit!
Met ruim 1000 woningen en 350 utiliteitsgebouwen per jaar kunnen we met recht zeggen dat wij EPG specialist zijn!

Een standaard EPG berekening van TiMaX is al praktisch en economisch:

  • EPG berekening conform NEN 7120,
  • werkelijke leidinglengten,
  • herberekening EPG uitkomst met werkelijke prestaties van producten of systemen op basis van kwaliteitsverklaringen,
  • de nieuwste installatieoplossingen worden in overleg met u toegepast.

Uitgebreide methode EPG

EPG berekening conform NEN 7120 uitgebreide methode:
t.o.v. de forfaitaire berekening wordt deze berekening uitgebreidt met de exacte berekening van lineaire koudebruggen middels SBR details. Hierdoor bespaart u extra voor uw opdrachtgever. De berekening is meer werk, maar bespaart in heel veel gevallen enkele honderden tot soms duizenden euro’s.

Voorbeeld – De EPG berekening van een woning komt net niet uit onder 0,4 (eis) er dient een zonneboiler (investering > € 2500,-) geplaatst te worden om er wel onder te komen. Door de uitgebreide methode toe te passen wordt de EPG met geringe meerkosten snel duizenden euro’s bespaard.

Uiteraard gaan we niet uitgebreid rekenen als dit niet nodig is, maar dat bent u van ons al gewend: Betaalbare kwaliteit en korte levertermijnen!

Waarom een EPG berekening?

Bij de aanvraag van een bouwvergunning c.q. omgevingsvergunning dient u de gemeente aan te tonen dat uw aanvraag voldoet aan het geldende bouwbesluit. Dit doet u middels tekeningen, maar daar horen ook berekeningen bij zoals een bouwbesluittoetsing, een EPG berekening en een constructieberekening. Afhankelijk van het project kunnen er nog overige gegevens gevraagd worden door de behandelende ambtenaar. U kunt dit online controleren door een vergunningscheck te doen in het omgevingsloket

Praktische en economische oplossingen

EPG berekening - Energielabel - NEN7120Doordat wij ruim 1000 EPG berekeningen op jaarbasis uitvoeren hebben we veel contact met aannemers en installateurs. Hierdoor krijgen we veel feedback uit de markt en kunnen hierdoor goed afwegen wat praktische oplossingen zijn en wat ze kosten!

Second opinion

Ook voor een second opinion bent u bij ons aan het juiste adres. Graag bekijken we voor u of de EPG berekening met de voorgeschreven installatieconcepten wel past bij uw wensen en budget.
Wilt u ook een second opinion, mail dan uw EPG berekening en tekeningen aan ons.

BENG berekening (NTA8800)

Een BENG is nu al wel indicatief mogelijk, maar dit wordt nu nog met de NEN7120 berekend.

Vanaf 1 januari 2021 zal de NTA8800 van kracht worden en wordt dan de nieuwe BENG eis en rekenmethode toegepast.

De software voor BENG is nu nog niet gereed, waarschijnlijk kunnen we met de nieuwe software (UNIEC 3 en VABI) vanaf half 2020 voor u de BENG normen conform NTA8800 uitrekenen

Levertermijn

We streven voor woningen en kleine utiliteitsgebouwen bij iedere EPC berekening naar een korte levertermijn, standaard is dit ongeveer 10 werkdagen!

In overleg kan er soms met spoed sneller geleverd worden (afhankelijk van onze planning), neem hiervoor even contact met ons op.

Offerte EPG berekening binnen 24 uur

Mail uw (schets-) ontwerp naar offerte@timax.nl en u ontvangt binnen 24 uur uw vrijblijvende offerte voor een bouwbesluittoetsing en/of EPG berekening.